Fituesit 2019

Çmimi i Parë Mario Alla 
Aplikacioni traveler për turizmin
Çmimi i Publikut Dorian Kane & Kadri Manaj 
www.mine.al
Çmimi i Tretë Gevio Tabaku 
  Portali Studentor.al

Eventi

Info per eventin 2019

28 Marsi shënoi përmbylljen e një gare, e cila prej disa muajsh hodhi dritë mbi idetë e projektet e të rinjve shqiptarë në fushën e teknologjisë dhe informacionit. Super Generation, përmes disa fazave, njohu publikun me vajza dhe djem të qyteteve të ndryshëm, të cilëve iu dha mundësia për të bërë realitet projektin e tyre. Në eventin final, ALBtelecom jo vetëm përzgjodhi fituesit, por dhe i surprizoi tre projektet finaliste me çmime ekstra. Mario Alla, Gevio Tabaku, Dorian Kane dhe Kadri Manaj prezantuan idetë e tyre përpara jurisë me në krye Z. Tahsin Yilmaz, CEO-n e ALBtelecom. Z. Vasil Naçi, CEO dhe President i Agna Group, Znj. Dorina Çinari, Zv. Ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë si dhe Z. Seyhan Pencabligil, CEO i Bankës Kombëtare Tregtare vlerësuan me çmimin e parë 18 vjeçarin Mario Alla, i cili prezantoi aplikacionin Traveler.

PARTNERËT

partners2018

Info

ALBtelecom përmes SuperGeneration hap një derë për talentet e reja. Nëse jeni një i ri i talentuar në fushën e teknologjisë së informacionit, keni shpirtin e garës dhe ide për të iniciuar në mënyrë individuale, ose në grup një start up tuajin, atëherë është koha t’i bashkoheni programit SuperGeneration. Keni një ide biznesi? Një ide për një aplikacion inovativ celulari? Një ide për një zgjidhje të re për komunitetin, apo që do të entuziazmonte konsumatorët? Atëherë jeni në vendin dhe kohën e duhur!

FAZAT

phase1

FAZA 1: NDANI ME NE IDENË TUAJ

Keni një ide mbresëlënëse? Një vizion që askush nuk e ka? Atëherë jeni në vendin e duhur. Për të zhvilluar dhe pasuruar idenë tuaj si dhe për të fituar çmime, gjëja e parë që duhet të bëni është të na prezantoni me të.

phase2

FAZA 2: HACKATHON


Qëllimi i organizimit të një Hackathon është mbledhja e talenteve me background teknik apo biznesi, të cilët në skuadra zgjidhin probleme dhe zhvillojnë këto ide. Përgjatë hackathon-eve, ju do të mund të ndërtoni skuadra, trajnoheni për të zhvilluar idenë tuaj dhe të mësoni se si ta vini në jetë atë nga mentorë të apasionuar të fushës.

phase3

FAZA 3: ÇMIMET


Çmimi i madh i jurisë VIP me një vlerë 2000 Euro. Dhjetë idetë më të mira inovatore dhe sipërmarrëse do të prezantohen për publikun përmes videove të shkurtra, që do të votohen nga publiku. Çmimi i publikut ka një vlerë 500 Euro. Plot çmime dhe surpriza interesante ju presin.

KATEGORITË

cat1

IDE TREGTARE


Ide që kanë potencial për t'u bërë biznese të suksesshme tregtare. Ne duam të njihemi me ide që janë inovatore, kanë potencial në treg dhe shtojnë vlerë, ide për të cilat njerëzit do të ishin të gatshëm të paguanin.

cat2

IDE ME NDIKIM SOCIAL


Ide që do të kenë një ndikim pozitiv dhe ofrohen në shërbim të komunitetit tonë. Kjo mund të jetë një ide mjedisore, sociale ose ide tjetër jofitimprurëse që ndihmon ata që kanë më shumë nevojë për mbështetjen e të gjithëve (biznese sociale, aplikacione, platforma online, solutions etj).

cat3

Ide Krijuese


Ide strategjike për një produkt të ri, vizion, apo një mënyrë për ta bërë qytetin dhe jetën tonë më të gjallë, ndërvepruese dhe interaktive. Ide që do t'i vinin në ndihmë njerëzve krijues apo korporatave të ndryshme të arrijnë audienca apo segmente të reja në treg në kërkim të suksesit.